Merhaba arkadaşlar! 🙋 Hepsiburada’da satış yapanlar olarak hepimiz ürünlerimiz arama sonuçlarında parlasın, müşteriler kapış kapış alsın istiyoruz. Ama reklam işi bazen “para harcadım, naber?” dedirtiyor. 😅 Hepsiburada’nın reklam araçlarını kullanırken karşılaştığımız dertleri konuşalım ve satışları uçurmak için pratik tüyolar paylaşalım. Senin de bir sırrın varsa, dökül bakalım!
- Bütçe Derdi: “Reklama Harcıyorum, Ama Satış Gelmiyor!”
Sorun: Hepsiburada reklamlarına (örneğin, Sponsorlu Ürünler) para yatırıyorsun, ama tıklama başına maliyet uçuyor, satışlar sönük kalıyor. “Bu parayla başka ne yapardım!” diye iç geçiriyorsun. 😔
Çözüm Arayışı:
Küçük bütçelerle başla. Mesela, günlük 20-30 TL’lik kampanyalarla test et, hangi ürün tutuyor gör.
Anahtar kelimeleri iyi seç. “Telefon kılıfı” gibi genel kelimeler yerine “iPhone 14 siyah silikon kılıf” gibi net kelimeler kullan, yanlış tıklamaları azalt.
Sen ne yapıyorsun? Reklam bütçeni nasıl yönetiyorsun, işe yarayan bir taktik buldun mu?
- Reklamlar Görünmüyor: “Ürünüm Hâlâ Dipte!”
Sorun: Reklam verdin, ama ürünün arama sonuçlarında hâlâ gömülü. Müşteriler sanki seni hiç görmüyor, moral bozuluyor. 😒
Çözüm Arayışı:
Ürün sayfanı optimize et. Başlık, açıklama ve görseller zayıfsa, reklam bile kurtarmaz. Mesela, 5-7 net görsel koy, başlığa popüler anahtar kelimeler ekle.
Hepsiburada’nın “Sponsorlu Ürün” özelliğine odaklan, ama sadece yüksek kârlı veya popüler ürünlere reklam ver.
Soru: Reklamlarının görünmesi için ne yapıyorsun? Bir hilen var mı, paylaş!
- Rapor Karmaşası: “Bu Analitikler Ne Anlatıyor?”
Sorun: Hepsiburada’nın reklam panelindeki raporlar bazen kafa karıştırıyor. Tıklama başı maliyet, dönüşüm oranı derken, “neye ne kadar harcadım, ne kazandım?” anlamak zor.
Çözüm Arayışı:
Satıcı panelinde “Reklam Performansı” sekmesine bak, “Dönüşüm Oranı” ve “ROI” (yatırım getirisi) metriklerine odaklan.
Haftalık basit bir tablo tut. Mesela, Excel’e hangi kampanya ne kadar sattı, hangi kelime işe yaradı, not et.
Hadi konuşalım: Reklam raporlarını çözmek için bir yöntemin var mı?
- Hangi Reklam Türü İşe Yarıyor: “Ne Seçsem?”
Sorun: Hepsiburada’da Sponsorlu Ürün, ana sayfa banner’ları, kategori reklamları gibi bir sürü seçenek var. “Hangisine para yatırsam?” diye kararsız kalıyorsun.
Çözüm Arayışı:
Yeniysen, Sponsorlu Ürün reklamlarıyla başla. Arama sonuçlarında ürününü öne çıkarır, maliyeti genelde daha uygun.
Büyük kampanyalar (Efsane Cuma, Yılbaşı) için ana sayfa veya kategori banner’larına yatırım yap, ama önce küçük testler yap.
Senin favorin ne? Hangi reklam türü sana daha çok satış getirdi, anlat!
Birlikte Çözelim!
Hepsiburada reklamları hem fırsat hem tuzak! 😊 Bazen satışları uçuruyor, bazen bütçeyi eritiyor. Senin en büyük reklam derdin ne? Ya da “bu taktikle satışlarım coştu!” dediğin bir yöntem var mı? Yorumlara yaz, hepimiz öğrenelim! 🚀