Merhaba arkadaşlar! 🙋 Trendyol’da satış yaparken hepimizin başına gelebilecek o sinir bozucu durumları konuşalım: Cezalar ve hesap sorunları! Bir sabah uyanıyorsun, hoop, “Hesabınız askıya alındı” ya da “Ceza puanı aldınız” bildirimi. 😖 Neden geldi, ne yapacağız, nasıl çözeceğiz? Gelin, satıcıların en sık yaşadığı bu dertleri masaya yatıralım ve çözüm yolları arayalım. Senin de başına geldi mi, anlat bakalım!
- Ceza Puanları: “Niye Ceza Yedim, Anlamadım!”
Sorun: Trendyol’dan bir ceza puanı geliyor, ama gerekçesi bazen muğlak. Mesela, “kargoyu geç teslim ettin” diyor, ama kargo şirketi zaten geç kaldı! Ya da “ürün açıklaması uygun değil” diye ceza kesiliyor, ama neyi yanlış yaptın, belirsiz.
Çözüm Arayışı:
Ceza detaylarını satıcı panelinden incele. Hangi sipariş, hangi kural ihlali, net öğren.
Ürün açıklamalarını ultra net yap. Mesela, “Bu ürün 2 günde kargoda” yazıyorsan, buna uy.
Kargo süreçlerini sıkı takip et. Trendyol’un kargo entegrasyonlarını kullan, takip numaralarını hemen gir.
Senin deneyimin ne? Ceza puanı yedin mi, nasıl başa çıktın?
- Hesap Askıya Alınma: “Birden Mağazam Kapandı!”
Sorun: En korkutucu an: Hesap askıya alındı! Müşteri şikayeti, sahte ürün iddiası ya da bir kural ihlali yüzünden mağazan bir anda kapanıyor. “E şimdi ne yapacağım?” paniği başlıyor. 😓
Çözüm Arayışı:
Hemen Trendyol destek ekibiyle iletişime geç. Satıcı panelinden “Destek Talebi” oluştur, durumu açıkla. Belgelerin hazırsa (kargo fişi, fatura vs.), ekle.
Müşteri yorumlarına hızlı cevap ver, şikayetleri çözmeye çalış. Bazen bir özür mesajı bile durumu kurtarır.
Soru: Hesabın askıya alındı mı? Nasıl geri açtırdın, sırrını paylaş!
- Sahte Ürün veya Telif Sorunları: “Ben Orjinal Satıyorum, Ama…”
Sorun: “Sahte ürün” ya da “telif hakkı ihlali” diye şikayet geliyor, ama sen orijinal ürün satıyorsun! Trendyol bazen direkt ceza kesip ürünü kaldırıyor, itiraz etmek yoruyor.
Çözüm Arayışı:
Ürünlerinin orijinalliğini kanıtlayacak belgeleri (fatura, distribütör yazısı) hazır tut. İtiraz ederken bunları yükle.
Ürün açıklamalarında markayı net belirt, ama telifli görsel veya metin kullanma. Mesela, markanın logosunu izinsiz koyma.
Hadi konuşalım: Bu tür bir şikayet aldın mı? İtirazı nasıl kazandın?
- Ceza Puanlarının Uzun Vadeli Etkisi: “Hesabım Tehlikede mi?”
Sorun: Ceza puanları birikiyor, Trendyol “tekrar olursa hesap kapanır” diyor. Satış sıralaman düşüyor, moral de düşüyor. 😒
Çözüm Arayışı:
Ceza puanlarını sıfırlamak için Trendyol’un satıcı eğitimlerini tamamla. Bazen bu eğitimler puanı düşürüyor.
Müşteri memnuniyetine odaklan: Hızlı kargo, net iletişim, kaliteli paketleme. Bunlar cezaları azaltır.
Sen ne diyorsun? Ceza puanlarını düşürmek için ne taktikleri kullanıyorsun?
Hep Birlikte Çözelim!
Trendyol’un cezaları ve hesap sorunları hepimizi çileden çıkarabiliyor, ama yalnız değilsin! 😊 Senin başına gelen en gıcık ceza neydi? Ya da bu dertlerden kurtulmak için bulduğun süper bir çözüm var mı? Yorumlara yaz, hepimiz öğrenelim! 🚀