Merhaba arkadaşlar! 🙋 Çiçeksepeti’nde satış yapanlar olarak hepimizin başına gelebilecek o sinir bozucu durumları konuşalım: Ceza puanları ve hesap sorunları! Bir sabah paneline bakıyorsun, hoop, ceza puanı eklenmiş veya satıcı puanın düşmüş. 😖 Özellikle çiçek ve hediyelik gibi hassas ürünlerde müşteri şikayetleri (mesela, "çiçek soluk geldi") cezaları tetikliyor. Gelin, satıcıların en sık karşılaştığı bu dertleri masaya yatıralım ve birlikte çıkış yolları arayalım. Senin de başına geldi mi, anlat bakalım!
- Ceza Puanları: “Niye Ceza Yedim, Anlamadım!”
Sorun: Çiçeksepeti, sözleşme kurallarına uymama, sipariş sorunları (örneğin, gecikmeli teslimat) veya mevzuata aykırılık yüzünden ceza kesiyor. Satıcı puanın (sipariş sayısı ve yorumlara göre hesaplanan bir sistem) düşüyor, satışların etkileniyor. Bazen gerekçe belirsiz, "ne yaptım ki?" diye kalıyorsun. 😒
Çözüm Arayışı:
Satıcı panelindeki “Performans” veya “Finansal Süreçler” sekmesinden ceza detaylarını incele. Hangi siparişten, hangi kural ihlalinden geldiğini netleştir.
Ürün açıklamalarını ve teslimat süreçlerini ultra net yap. Mesela, “çiçekler tazelik garantili, 24 saatte teslim” diyorsan, buna uy.
Sen ne diyorsun? Ceza puanı aldın mı, nasıl başa çıktın?
- Hesap Askıya Alınma: “Mağazam Birden Kapatıldı!”
Sorun: En korkutucu kısım: Hesap askıya alınıyor! Müşteri şikayetleri, kural ihlalleri veya cezaların ödenmemesi yüzünden Çiçeksepeti üyeliği geçici veya kalıcı olarak durdurabiliyor. Sözleşmeye göre nihai karar platformda, itiraz etmek yorucu. 😓
Çözüm Arayışı:
Hemen satıcı panelinden “Destek Talebi” veya “İletişim” bölümünden başvur, durumu detaylı açıkla. Belgelerin (kargo fişi, fatura) hazırsa yükle.
Müşteri yorumlarına ve şikayetlerine hızlı cevap ver, çözmeye çalış. Satıcı puanın düşükse, olumlu yorumlar toplayarak yükselt.
Hadi konuşalım: Hesabın askıya alındı mı? Nasıl geri açtırdın, sırrını paylaş!
- Müşteri Şikayetleri ve Sahte Ürün İddiaları: “Ben Doğru Yapıyorum, Ama Ceza Yiyorum!”
Sorun: Müşteriler “ürün bozuk” veya “sahte” diye şikayet ediyor, ama sen orijinal ürün satıyorsun! Çiçeksepeti, şikayetler doğrultusunda ürünü kaldırıp ceza verebiliyor, özellikle hediyelik kategorilerde tazelik sorunları sık.
Çözüm Arayışı:
Ürün orijinalliğini kanıtlayacak belgeleri (fatura, distribütör onayı) hazır tut, itirazda bunları sun.
Açıklama ve görsellerde telifli içerik kullanma, net uyarılar ekle (mesela, “tazelik garantisi için hemen tüket”).
Senin deneyimin ne? Şikayetle ceza aldın mı, itirazı nasıl kazandın?
- Ceza Puanlarının Uzun Vadeli Etkisi: “Satıcı Puanım Düşüyor, Satışlarım Azalıyor!”
Sorun: Ceza puanları birikince satıcı puanın düşüyor, platformda öne çıkamıyorsun. Çiçeksepeti’nin satıcı puanı sistemi (olumlu/olumsuz yorumlara göre) satışlarını doğrudan etkiliyor, stres artıyor. 😣
Çözüm Arayışı:
Çiçeksepeti Akademi’deki eğitimleri tamamla, puanını yükseltmek için ipuçları var.
Müşteri memnuniyetine odaklan: Hızlı kargo, kaliteli paketleme ve takip. Olumsuz yorumlara kibar cevap ver.
Sen ne yapıyorsun? Satıcı puanını korumak için bulduğun taktikler neler?
Birlikte Çözelim!
Çiçeksepeti’nin cezaları ve hesap sorunları, özellikle hassas ürünlerde, hepimizi zorluyor ama yalnız değilsin! 😊 Senin başına gelen en gıcık ceza neydi? Ya da bu dertlerden kurtulmak için süper bir çözüm buldun mu? Yorumlara yaz, hepimiz faydalanalım! 🚀