Selam arkadaşlar! 🙋 Çiçeksepeti’nde satış yapanlar olarak hepimiz istiyoruz ki ürünlerimiz vitrinde parlasın, özellikle Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi dönemlerde satışlar coşsun! Ama reklam işi bazen “para harcadım, naber?” dedirtiyor. 😅 Çiçeksepeti’nin reklam araçlarını kullanırken karşılaştığımız dertleri konuşalım ve satışları uçurmak için pratik tüyolar paylaşalım. Senin de bir sırrın varsa, dökül bakalım!
- Bütçe Derdi: “Reklama Harcıyorum, Ama Satış Az!”
Sorun: Çiçeksepeti’nin Sponsorlu Ürün reklamlarına para yatırıyorsun, ama tıklama başına maliyet yüksek, satışlar beklediğin gibi değil. Hele çiçek ve hediyelik gibi yüksek komisyonlu (%20-30) kategorilerde, “bu parayla ne yapardım!” diye hayıflanıyorsun. 😔
Çözüm Arayışı:
Küçük bütçelerle başla. Mesela, günlük 15-25 TL’lik test kampanyaları yap, hangi ürün tutuyor gör.
Anahtar kelimeleri akıllı seç. “Çiçek buketi” gibi genel kelimeler yerine “Sevgililer Günü kırmızı gül buketi” gibi spesifik kelimeler kullan, yanlış tıklamaları azalt.
Sen ne yapıyorsun? Reklam bütçeni nasıl yönetiyorsun, işe yarayan bir taktik buldun mu?
- Reklamlar Görünmüyor: “Ürünüm Hâlâ Arka Sayfalarda!”
Sorun: Reklam verdin, ama ürünün arama sonuçlarında hâlâ gömülü. Özellikle özel günlerde (Yılbaşı, Öğretmenler Günü) rekabet artıyor, müşteriler seni görmüyor. 😒
Çözüm Arayışı:
Ürün sayfanı optimize et. Başlık, açıklama ve görseller zayıfsa, reklam bile kurtarmaz. Mesela, 5-7 net görsel koy, başlığa “Anneler Günü hediyesi” gibi popüler kelimeler ekle.
Çiçeksepeti’nin Sponsorlu Ürün özelliğine odaklan, ama sadece yüksek kârlı veya popüler ürünlere (mesela, çiçek sepetleri) reklam ver.
Soru: Reklamlarının görünmesi için ne yapıyorsun? Bir hilen var mı, paylaş!
- Rapor Karmaşası: “Bu Analitikler Ne Diyor?”
Sorun: Çiçeksepeti’nin reklam panelindeki raporlar bazen kafa karıştırıyor. Tıklama başı maliyet, dönüşüm oranı derken, “neye para harcadım, ne kazandım?” anlamak zor.
Çözüm Arayışı:
Satıcı panelinde “Reklam Performansı” sekmesine bak, “Dönüşüm Oranı” ve “ROI” (yatırım getirisi) metriklerine odaklan.
Basit bir tablo tut. Mesela, Excel’e hangi kampanya ne kadar sattı, hangi kelime işe yaradı, not et.
Hadi konuşalım: Reklam raporlarını çözmek için bir yöntemin var mı?
- Hangi Reklam Türü İşe Yarıyor: “Hangisine Para Yatırsam?”
Sorun: Çiçeksepeti’nde Sponsorlu Ürün, ana sayfa banner’ları, kategori reklamları gibi seçenekler var. “Hangisi benim için doğru?” diye kararsız kalıyorsun.
Çözüm Arayışı:
Yeniysen, Sponsorlu Ürün reklamlarıyla başla. Arama sonuçlarında ürününü öne çıkarır, maliyeti genelde uygun.
Özel günlerde (Sevgililer Günü, Anneler Günü) ana sayfa veya kategori banner’larına yatırım yap, ama önce küçük bütçelerle test et.
Senin favorin ne? Hangi reklam türü sana daha çok satış getirdi, anlat!
Birlikte Çözelim!
Çiçeksepeti reklamları hem fırsat hem tuzak! 😊 Bazen satışları uçuruyor, bazen bütçeyi eritiyor. Senin en büyük reklam derdin ne? Ya da “bu taktikle satışlarım patladı!” dediğin bir yöntem var mı? Yorumlara yaz, hepimiz öğrenelim! 🚀