Herkese selam! 🙋 Hepsiburada’da satış yaparken hepimizin sinirini bozan o anları konuşalım: Ceza puanları ve hesap sorunları! Bir bakıyorsun, satıcı panelinde bir uyarı: “Ceza puanı aldınız!” veya daha kötüsü, “Hesabınız askıya alındı!” 😖 Neden oldu, ne yapacağız, nasıl çözeceğiz? Gelin, bu dertleri masaya yatıralım ve birlikte çıkış yolları arayalım. Senin de başına geldi mi, anlat da öğrenelim!
- Ceza Puanları: “Ne Yaptım da Ceza Yedim?”
Sorun: Hepsiburada’dan bir ceza puanı geliyor, ama bazen gerekçesi net değil. Mesela, “kargoyu geç teslim ettin” diyor, ama kargo şirketi zaten gecikti! Ya da “ürün açıklaması uygun değil” diye ceza kesiliyor, ama naber, neyi yanlış yaptım? 😒
Çözüm Arayışı:
Satıcı panelinde “Performans” sekmesinden ceza detaylarını incele. Hangi sipariş, hangi kural ihlali, net öğren.
Ürün açıklamalarını süper açık yaz. Mesela, “2-3 iş gününde kargoda” diyorsan, buna uy.
Kargo süreçlerini sıkı takip et, Hepsiburada’nın anlaşmalı kargolarını kullan ve takip numaralarını hemen gir.
Sen ne diyorsun? Ceza puanı aldın mı, nasıl başa çıktın?
- Hesap Askıya Alınma: “Mağazam Kapandı, Şimdi Ne Olacak?”
Sorun: En fena senaryo: Hesap askıya alındı! Müşteri şikayeti, kural ihlali ya da “sahte ürün” iddiasıyla mağazan bir anda kapanıyor. “E şimdi ne yapacağım?” paniği başlıyor. 😓
Çözüm Arayışı:
Hemen satıcı panelinden “Destek Talebi” oluştur, durumu açıkla. Kargo fişi, fatura gibi belgelerin hazırsa, yükle.
Müşteri mesajlarına hızlı ve kibar cevap ver, şikayetleri çözmeye çalış. Bazen bir özür mesajı bile durumu kurtarır.
Hadi konuşalım: Hesabın askıya alındı mı? Nasıl geri açtırdın, sırrını paylaş!
- Sahte Ürün Şikayetleri: “Orijinal Satıyorum, Ama Ceza Yiyorum!”
Sorun: Müşteri ya da Hepsiburada “sahte ürün” diye şikayet ediyor, ama sen orijinal ürün satıyorsun! Ürün kaldırılıyor, itiraz etmek bile yoruyor.
Çözüm Arayışı:
Ürünlerinin orijinalliğini kanıtlayacak belgeleri (fatura, distribütör yazısı) hazır tut, itirazda bunları yükle.
Ürün açıklamalarında markayı net belirt, ama telifli görsel veya metin kullanma. Mesela, markanın logosunu izinsiz ekleme.
Senin deneyimin ne? Sahte ürün şikayeti aldın mı, itirazı nasıl kazandın?
- Ceza Puanlarının Etkisi: “Hesabım Kapanacak mı?”
Sorun: Ceza puanları birikiyor, Hepsiburada “bir daha olursa hesap kapanır” diyor. Satış sıralaman düşüyor, stres tavan yapıyor. 😣
Çözüm Arayışı:
Hepsiburada’nın satıcı eğitimlerini tamamla, bazen bu eğitimler ceza puanını düşürebiliyor.
Müşteri memnuniyetine odaklan: Hızlı kargo, düzgün paketleme, net iletişim. Bunlar cezaları azaltır.
Sen ne yapıyorsun? Ceza puanlarını düşürmek için bulduğun taktikler neler?
Hep Birlikte Çözelim!
Hepsiburada’nın cezaları ve hesap sorunları hepimizi çileden çıkarabiliyor, ama yalnız değilsin! 😊 Senin başına gelen en gıcık ceza neydi? Ya da bu dertlerden kurtulmak için süper bir çözüm buldun mu? Yorumlara yaz, hepimiz faydalanalım! 🚀